Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att tänka på - maträtter och recept

Skriv ner alla ingredienser och dess mängder

Exempel; Köttfärssås:

500 g Blandfärs
2 msk Milda culinesse
1 dl Matlagningsgrädde 15%
400 g Krossad tomat 1 burk
1 st Gul lök
1 st Morot 
0,5 tsk Salt

  • Ange vilken sorts kött, fisk, korv etc. som använts.
  • Skriv hur maträtten tillagats (t.ex. kokt, stekt, grillad, rå).
  • Ange vilken sorts mjölk, mejeriprodukter och matfett som använts samt mängd. Tänk på att olika sorter kan användas vid matlagning respektive bakning.
  • Grytor, gratänger, soppor, såser; skriv gärna vilka mjölkprodukter t.ex. crème fraiche, matlagningsgrädde, mjölk, samt ev. stekfett
  • Köttfärssås; skriv gärna vilken färs och vilket stekfett ni har använt, samt om ni har haft i några mjölkprodukter
  • Pannkakor, ugnspannkaka; skriv gärna vilken mjölk samt ev. stekfett