Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att tänka på - maträtter och recept

Skriv ner alla ingredienser och dess mängder

Exempel; Köttfärssås:

500 g Blandfärs
2 msk Milda culinesse
1 dl Matlagningsgrädde 15%
400 g Krossad tomat 1 burk
1 st Gul lök
1 st Morot 
0,5 tsk Salt

  • Ange vilken sorts kött, fisk, korv etc. som använts.
  • Skriv hur maträtten tillagats (t.ex. kokt, stekt, grillad, rå).
  • Ange vilken sorts mjölk, mejeriprodukter och matfett som använts samt mängd. Tänk på att olika sorter kan användas vid matlagning respektive bakning.
  • Grytor, gratänger, soppor, såser; skriv gärna vilka mjölkprodukter t.ex. crème fraiche, matlagningsgrädde, mjölk, samt ev. stekfett
  • Köttfärssås; skriv gärna vilken färs och vilket stekfett ni har använt, samt om ni har haft i några mjölkprodukter
  • Pannkakor, ugnspannkaka; skriv gärna vilken mjölk samt ev. stekfett