Att tänka på - maträtter och recept
Skriv ner alla ingredienser och dess mängder
Exempel; Köttfärssås:
500 g Blandfärs
2 msk Milda culinesse
1 dl Matlagningsgrädde 15%
400 g Krossad tomat 1 burk
1 st Gul lök
1 st Morot
0,5 tsk Salt
- Ange vilken sorts kött, fisk, korv etc. som använts.
- Skriv hur maträtten tillagats (t.ex. kokt, stekt, grillad, rå).
- Ange vilken sorts mjölk, mejeriprodukter och matfett som använts samt mängd. Tänk på att olika sorter kan användas vid matlagning respektive bakning.
- Grytor, gratänger, soppor, såser; skriv gärna vilka mjölkprodukter t.ex. crème fraiche, matlagningsgrädde, mjölk, samt ev. stekfett
- Köttfärssås; skriv gärna vilken färs och vilket stekfett ni har använt, samt om ni har haft i några mjölkprodukter
- Pannkakor, ugnspannkaka; skriv gärna vilken mjölk samt ev. stekfett